[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
سایر موضوعات
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 6، شماره 19 - ( 3-1401 ) ::
جلد 6 شماره 19 صفحات 79-64 برگشت به فهرست نسخه ها
"واکاوی ابعاد مختلف پول شویی در نظام بانکی ایران و اتخاذ رویه های پیشگیرانه"
امید مسلمی امریی*
دیوان محاسبات مازندران
چکیده:   (719 مشاهده)
پولشویی، عبارت است از هر نوع عمل یا اقدام به عمل برای مخفی کردن یا تغییر ظاهر هویت نامشروع حاصل از فعالیتهای مجرمانه، به گونه ای که وانمود شود، این عواید از منابع قانونی سرچشمه گرفته است. پول شویان کسانی هستند که یا خود اعمال خلاف را انجام داده و پول های ناشی از آن را تطهیر می کنند و یا افرادی هستند که پول های خلاف را بطور آگاهانه یا نا آگاهانه در سیستم مالی و اقتصادی کشور وارد میکنند. در این میان بانک ها و موسسات مالی مرکز اصلی مبادلات پولی شناخته می­شوند، لذا اتخاذ تدابیر مناسب پیشگیرانه جهت عدم ورود پول های کثیف از اهمیت زیادی برخوردار است. برای دستیابی به این مهم ابتدا می بایست بانک مرکزی بر اساس کنترل خارجی نظارت موثری بر بانکها و اجرای صحیح مقررات پولشویی داشته باشد بانک ها نیز با ایجاد سامانه ای مجزا به عنوان کنترل داخلی اقدامات لازم را جهت شناسایی تراکنش های بانکی مشکوک بعمل آورند و در نهایت نهاد های نظارتی با تدوین دستورالعمل ها و آیین نامه ها نسبت به نحوه اجرای آن نظارت داشته باشد.
 بخش مهمی از پرونده های متعدد فساد مالی در کشور که به مساله روز جامعه تبدیل شده، ریشه در عدم رعایت استانداردهای مالی در شبکه بانکی و مالی کشور دارد. نگاهی به روند بررسی پرونده‌های مربوط به تخلفات بانکی نشان می‌دهد در صورت انضباط مالی بیشتر در نظام بانکی احتمال وقوع این تخلفات و مفاسد کاهش زیادی می‌یافت؛. در مقاله پیش رو  علاوه بر بررسی ابعاد مختلف پولشویی در شبکه بانکی کشورمان،  علایم و نشاننه های  اصلی پولشویی  از منظر مسئولین و کارشناسان  ذی ربط و مهم ترین موارد حائز اهمیت از منظر اجراء و نظارت مورد واکاوی قرار می گیرد. در نهایت به این نتیجه می رسیم  به منظور ریشه کردن فساد چاره‌ای جز سرو سامان دادن به روند قوانین مالی کشور و اجرای سختگیرانه‌تر مقررات مربوط به پولشویی و ... وجود ندارد. برخی قوانین و مقررات مربوط به انضباط مالی و پولشویی سالهاست که در کشور تصویب شده اما هنوز به طور کامل اجرا نشده است، همچنین برخی دیگر از قوانین نیز در حال بررسی است که بخش عمده آن‌ها همراستا با استانداردهای FATF است.
واژه‌های کلیدی: پول شویی، معاملات مشکوک، اقتصاد، نظام بانکی، سیاستهای پیشگیرانه
متن کامل [PDF 189 kb]   (216 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

moslemi amri O. Investigating the various dimensions of money laundering in the Iranian banking system and adopting preventive procedures. Journal title 2022; 6 (19) :64-79
URL: http://malieh.dmk.ir/article-1-237-fa.html

مسلمی امریی امید. "واکاوی ابعاد مختلف پول شویی در نظام بانکی ایران و اتخاذ رویه های پیشگیرانه". عنوان نشریه. 1401; 6 (19) :64-79

URL: http://malieh.dmk.ir/article-1-237-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 19 - ( 3-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانش حقوق و مالیه Knowledge of Law and Finance
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4657