[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
سایر موضوعات
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 6، شماره 22 - ( 12-1401 ) ::
جلد 6 شماره 22 صفحات 20-5 برگشت به فهرست نسخه ها
تزاحم آزادی اراده و حسن نیّت در مذاکرات پیش قراردادی (در پرتو اصول حقوق قراردادهای اروپائی و اصول قراردادهای تجاری بین الملل و برخی نظامهای حقوق ملّی)
فتح الله رحیمی*
دیوان محاسبات کشور
چکیده:   (357 مشاهده)
برای انعقاد هر قراردادی، طرفین مذاکره می کنند تا روی موضوع، تعهّدات و اجرای آن به توافق برسند. مذاکره مبتنی بر تمایل و اراده آزاد آنان در بستری طبیعی توأم با رفتاری منصفانه است و هرگاه منجر به توافق بین آنها شود، منتهی به انعقاد قرارداد برای انجام معامله می گردد.
مذاکرات پیش قراردادی، مرحله بستر سازی برای اتّخاذ تصمیم جهت إعمال اراده بمنظور خلق قرارداد  است که در آن، معمولاً مبتنی بر اراده آزاد و رفتار متعارف و منصفانه طرفین، شرایط و محتوای قرارداد تبیین می شود.
 روند مذاکرات ممکن است، لزوماً منجر به حصول توافق نگردد و خاتمه یابد. معذالک، هرگاه قطع مذاکرات از سوی احد از طرفین، بدون دلیل موجّه و بر خلاف حسن نیّت صورت پذیرد؛ چون طرف مقابل با ابتنای به همین مذاکرات، به این باور حقوقی رسیده که احتمالاً معامله، انجام خواهد شد، پس از قطع مذاکرات، متحمّل خسارت می شود.
شخص،  اگر احراز شود که در قطع مذاکرات سوءنیت داشته، مسئول است؛ زیرا طرف مقابل به او اعتماد کرده و با از دست دادن منافع و موقعیت های دیگر تجاری، وارد جریان مذاکره با او شده و متحمّل هزینه گردیده است.
از این رو، در جستار حقوقی حاضر، تزاحم بین اصل آزادی اراده و قاعده حُسن نیّت در پرتو اصول قرارداهای تجاری بین المللی، اصول حقوق اروپایی قراردادها تبیین شد و اثر حقوقی آنرا نمایان سازد.
بنابراین، در نظامهای حقوقی مختلف، اگرچه اشخاص در انعقاد یا عدم انعقاد قرارداد آزادند؛ معذالک چنانچه در مذاکرات پیش قراردادی، که انتظار مشروع و متعارفی به انعقاد قرارداد بوجود آمده، قطع روند مذاکره، چنانچه توأم با تقصیر یکی از طرفین باشد، عمل، بعنوان نقض اصل حُسن نیّت محسوب و برای ناقض، مسئولیت مدنی ایجاد می گردد.
از این رو، جستار حقوقی حاضر، تلاش کرده تا به تبیین تزاحم بین اصل آزادی اراده و قاعده حُسن نیّت در پرتو اصول قرارداهای تجاری بین المللی، اصول حقوق اروپایی قراردادها پرداخته و با نیم نگاهی به نظام کامن لا، نظیر انگلستان و ایالات متّحده و نظام حقوقی رومی ژرمنی نظیر فرانسه و نظام مختلط نظیر ایران، اثر حقوقی آنرا نمایان سازد.
 
واژه‌های کلیدی: مذاکره، حُسن نیّت، اراده، اصول، مسئولیت
متن کامل [PDF 215 kb]   (90 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi F. Conflict of free will and good faith in pre-contract negotiations. (In the light of the principles of European contract law and the principles of international trade agreements and some national legal systems (. Journal title 2023; 6 (22) :5-20
URL: http://malieh.dmk.ir/article-1-286-fa.html

رحیمی فتح الله. تزاحم آزادی اراده و حسن نیّت در مذاکرات پیش قراردادی (در پرتو اصول حقوق قراردادهای اروپائی و اصول قراردادهای تجاری بین الملل و برخی نظامهای حقوق ملّی). عنوان نشریه. 1401; 6 (22) :5-20

URL: http://malieh.dmk.ir/article-1-286-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 22 - ( 12-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانش حقوق و مالیه Knowledge of Law and Finance
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4657